Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Любопитно

17 Март 17, 13:04
Открит е огромен диамант в Сиера Леоне


Англикански пастор на име Иманюъл  Момо,
откри огромен 709-каратов диамант в мина в Сиера Леоне

Диамантът е между 20-те най-големи намирани някога. Вместо да изнесе в чужбина диаманта, пасторът е изпратила камъка, чрез местен вожд, на президента на Сиера Леоне - Ърнест  Корома. Камъкът е бил депозиран в хранилище на Централната банка в столицата Фрийтаун. Президентът е благодарил на свещеника и на местната община от района Коно, където е бил открит диаманта. Камъкът още няма официална оценка, но се смята, че може да стигне цена от $ 50 млн.



Коно бе в центъра на търговията с така наречените Кървави диаманти с  който се финансираше бруталната гражданска война в Сиера Леоне между 1991 и 2002 г. През 1995, когато бунтовниците се намират на 30 километра от столицата, правителството наема южноафриканската наемническа групировка Executive Outcomes да спре настъплението на РОФ, да завладее диамантените находища в Коно и да организира пропагандна кампания, която да накара местното население да застане на страната на правителството. В рамките на няколко месеца наемнците без проблем се справя със силите на РОФ, но 2 години по-късно под натиск от демократичната международна общественост и МВФ които искат съкращения на военните разходи, наемниците са прогонени и войната избухва отново още по-брутална. Войските на ООН  не могат да постигнат нищо и едва намесата на британците в операция ''Палисър '' (първоначално замислена само като евакуация) прекратява войната през 2002 г.  

Пасторът роден през 1975 г. е един от хилядите които търсят късмета си в мините на Сиера Леоне след възцаряването на мира. Завършил е електротехника, електроника и комуникации и в момента притежава и управлява малка компания за компютърни услуги. Женен е и има 3 деца.

Сиера Леоне е сред 10-те най-големи производители на диаманти и се нарежда сред най-значимите износители на титан, боксити  и злато. Има третото най-голямо естествено пристанище в света, но въпреки това 70% от населението ѝ живее под прага на бедността, а Индексът на човешко развитие е 12-тият  най-нисък в света, като развитието на страната е белязано от повсеместна корупция.

Това е втория по големина диамант намиран там, след ''Звездата на Сиера Леоне'' от 968,.9 карата.



ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1416