Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Любопитно

13 Март 17, 15:20 / Автор: New York Times
Защо Google не наема най-образованите?
При Google нищо не е оставено на случайността, още по-малко наемането на нови служители

Ласло Блок от отдел ''Човешки ресурси'' на Google обясни как компанията избира бъдещите служители. Противно на възприетото мнение най-образованите младежи не са непременно фаворити за постовете в компанията.

   
Според него най-образованите студенти вярват в таланта си, а поради това не могат да се ''провалят с грация''. Google предпочита да наема хора, способни на отстъпление, които приемат съвсем естествено идеи на другите, когато се окажат по-добри от техните. Това е интелектуална скромност. Без скромност не можете да научите. Блестящите хора допускат грешката да смятат, че ако се случи нещо добро, то е защото те са гении, а ако се случи нещо лошо, това е грешка на някой глупак, поради липса на ресурси или заради пристрастния пазар. Наблюдавахме, че хората, които успяват в Google, са тези, които заемат твърди позиции, дори изразяват френетични гледни точки, но когато събеседникът им каже някакъв нов факт, те биха признали, че това променя нещата. Талантът се крие на много места, не само в училищата. Последните често не изпълняват обещанията си и младежите не научават най-полезните неща. Те генерират един тон дългове и само удължават младостта си, докато хора, които нямат образование, но успяват, са често изключителни човешки същества, казва Блок.



ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6578