Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Любопитно

12 Март 17, 18:19 / Автор: Р. Караджов
Преврат против Абу Бакр ал Багдади в Ракка
В петък вечерта (10 март) е имало опит за преврат в столицата на Халифата в град Ракка 

Група емигранти от Тунис, заселили се в града, заедно войници на ИДИЛ от тунизийски произход, са искали сметка от властите за загубите на Фалуджа, Манбидж, Алепо и Палмира превзета отново от сирийската армия и Мосул почти превзет от армията на Ирак.



Пререканията и обвиненията срещу халифа Ал Багдади обявен от тунизийците и за кафир (неверник), са преминали в стрелба с леко стрелково оръжие, което е принудило властите на ИДИЛ да мобилизират сили за справяне и арестуването на бунтовниците. Един от тунизийците се е взривил* жертвайки се, сред силите за сигурност на Халифата, за да осигури отстъплението на останалите от групата извън града, но напрежението в Ракка продължава, както и арестите и издирването на заподозрени за участието в опита за преврат.

Преди дни новата американска администрация изпрати 400 войници в помощ на американските спец-части в региона, кюрдските, сунитски и асирийски милиции подготвящи нова атака към Ракка, след провала на последната в края на май 2016 г.  

*
Този взрив ме кара да мисля, че въпреки твърденията на източника, пререканията не са били импулсивни, а са били обмислени и опита за преврат е бил обмислян и подготвян.



ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

7.3124