Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Пари

10 Февруари 15, 15:02 / Автор: Р. Караджов
Държавната администрация ще въвежда още данъци върху храните
Както бях предупредил през 2012 г., спадащите драстично вноски в бюджета от акцизи и ДДС върху цигарите, резултат от качването на цените, развихрянето на контрабандата, като резултат от борбата с пушенето, ще изискат държавата да пълни хазната от други мяста, като храните ще са на прицел на първо място. Това вече се случва.

Заради спадащите приходи здравното министерство (на министър Москов) предлага промяна в Закона за здравето, с която акциз да се плаща не само от консуматорите на алкохол и цигари, но и от тези, които ядат нездравословни храни. Чиновниците които ''бдят над здравето и благоденствието на нацията'', предлагат храните, които съдържат сол над 5% и са нездравословни да се облагат с данъци (акциз). Като пример се дават чипсове и бургери от големи вериги. Подобни данъци има вече в някои страни където пушенето бе силно ограничено. В Дания и Унгария има данъци върху захарни изделия, мазнини (олиото), върху солта, шоколада и други. Данъкът върху мазнините, солта и захарта естествено качва цените на храните без това обложени с 20% ДДС, плюс акцизи върху тяхното производство и превоз до мястото от където ги купувате. Без данъци все още е единствено тревата в полето.
 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.135