Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Търговия и инвестиции

16 Януари 17, 12:39
Essilor придобива Luxottica Group
Френският производител на контактни лещи Essilor International придобива производителя на очилата Ray-Ban - Luxottica Group, за € 22.8 млрд. Инвеститорите в Luxottica ще получат по 0,461% от всяка акция на Essilor за всяка своя в Luxottica.



Офертата оценява базираната в Милано Luxottica на € 47.07 за акция на базата на цената на затваряне на книжата на Essilor от петък, което е с 5% под цената на затваряне на акциите на Luxottica в края на седмицата. 81-годишният основател на Luxottica и неин контролиращ акционер Леонардо Дел Векио, даде съгласието си за сделката и ще стане изпълнителен председател и главен изпълнителен директор на новата компания. Essilor Luxottica ще има над € 15 млрд. годишни приходи. Дел Векио ще бъде най-големият акционер, като неговият холдинг Delfin ще притежава между 31 и 38% дял в компанията. Сливането създава гигант за маркови стоки с пазарна стойност, която конкурира тази на втория по големина производител на луксозни стоки Hermes International. Essilor е най-големият производител в индустрията, а Luxottica е най-големият търговец на дребно. Председателят и главен изпълнителен директор на Essilor Хюбърт Саниерес ще стане изпълнителен заместник-председател и заместник-главен изпълнителен директор с равни правомощия. Delfin на Дел Векио се съгласи да даде своя дял от 62% в Luxоttica на Essilor в замяна на акции от новосъздадената група, която ще бъде листната в Париж. Базираната в Милано Luxottica, която също така прави рамки за очила на луксозни марки като Armani, Chanel и Prada, има пазарна стойност в размер на € 24 млрд. към 13 януари, докато тази на Essilor е € 22 млрд.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1145