Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Търговия и инвестиции

17 Декември 16, 23:12
Етиопия официално откри Gibe 3
Етиопия в събота официално откри Gibe 3, водноелектрически язовир, който е сред най-големите в Африка. Gibe 3 струва $ 1.7 милиарда. 40% са от осигурени от етиопското правителство, а останалите 60% са чрез заем от Китай (Индустриалната и търговска банка на Китай, плюс други китайски банки и корпорации). Част от строежа се финансира от етиопска страна и чрез облигации емитирани от Electric Power Corporation (EEPCO) етиопска електрическа компания.



Gibe 3 е част от усилията на правителството в Етиопия да изгради серия от язовири на река Омо, която се влива в езерото Туркана (известно в миналото под името Езерото Рудолф) в Кения. Основната полза от язовира ще бъде производството на електроенергия и се очаква да доставя около половината от мощността си Етиопия и да се осъществи износ за Кения, Судан и Джибути. Тази година Етиопия стартира и 756-км. електрическа железница от столицата Адис Абеба до главното пристанище в Джибути. Природозащитниците (като изключени от финансирането и делбата на парите от за язовира) бяха сред най-големите големи противници на строежа осигуряващ енергия и вода за местните жители.
 



Електричество, цени, пазар, анализ и прогнози

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1015