Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Търговия и инвестиции

11 Декември 16, 04:28
Страните които не членуват в ОПЕК се договориха да намалят добива
11 страни производителки на петрол, нечленуващи в ОПЕК, се договориха във Виена да намалят добива си с 558 000 барела петрол на ден.



''Щастлив съм да обявя, че е постигнато историческо споразумение'', заяви президентът на ОПЕК, Мохамед Салех ал Сада след продължили близо 6 часа преговори. Русия, вече обяви, че ще съкрати добива си с 300 000 барела на ден. Във Виена се състояха преговори между ОПЕК и производителки на петрол, които не членуват в организацията, но които изразиха готовност да се присъединят към инициатива за съкращаване на добива. На 30 ноември за първи път от 8 години ОПЕК реши да свие добива си - до 32 500 000 барела дневно от 1 януари 2017 година, като страните членки на ОПЕК потвърдиха намерението си да съкратят добива на петрол с 1 200 000 барела на ден, което заедно с нечленуващите в ОПЕК страни производителки на петрол прави общо между 1 700 000 и 1 800 000 барела на ден. Страните, които подкрепиха се съгласиха да го направят, са Азербайджан, Бахрейн, Бруней, Екваториална Гвинея, Казахстан, Малайзия, Мексико, Оман, Русия, Судан и Южен Судан. Представители на страните производителки на петрол извън ОПЕК в комитета по контрол на добива на петрол ще са Русия и Оман. Боливия е единствената страна производителка на петрол измежду нечленуващите в ОПЕК, която се отказа да намали добива си. ОПЕК учредява на високо ниво комитет по контрола на добива на петрол, чиято задача ще е да дава препоръки по прилагането на новите равнища на добив за страните от ОПЕК. Комитетът ще изготви основата за консултации на високо равнище между страните от ОПЕК и страните производителки на петрол извън ОПЕК.



ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0998