Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Пари

08 Декември 16, 21:11 / Автор: capital.bg
Турски хотели свиват персонал и затварят за зимата
Турски хотели са съкратили персонала си с 40%, някои затварят врати за зимата, а други с мъка връщат заеми в края на година, в която Турция отчете най-ниската заетост. През първите 10 месеца на 2016 г. са били заети средно 50.4% от леглата, а приходите от хотелските стаи са намалели с 42%. През октомври заетостта е била 52.2%, което спад с 14% спрямо същия месец на 2015 г. 

В Истанбул процентът на заетостта в хотелите е намалял с повече от 25% между януари и октомври. Средната цена за стая е слязла на € 99.3 от € 124.1 преди 1 година. Това е тежък удар за индустрия, която в нормална година носи около $ 30 млрд. и дълго време бе популярна сред руснаци, араби и европейци. Според Тимур Байъндър, президент на TÜROB, спадът в заетостта спрямо предходната година е най-бързият в Европа. На някои места се запълват едва 30% от леглата, което означава, че собствениците на тези хотели работят на загуба, допълва той в официалното съобщение. Повечето компании имат проблеми с връщането на кредити, взети с надеждата, че ще има рязко увеличаване на туристите. ''Някои собственици си продадоха апартаментите, за да свързват двата края, и секторът трябваше да се раздели с четирима от десет служители. Туристическият сектор в Истанбул за съжаление е в много лоша ситуация. Наблюдаваме огромен срив не само на чуждестранните гости, но също и на местните туристи. Прогнозираме, че в такава бизнес среда някои хотели в града ще трябва да прекратят дейност", коментира Байъндър. Спадът в заетостта идва именно заради Истанбул и Анталия, където някои хотели затвориха врати за зимата, за да спестят разходи, посочва докладът.'' След като през август започна нормализиране на отношенията с Русия се забави спадът при чуждестранните туристи. През октомври броят на идващите от чужбина е намалял по официални данни с около 25% на годишна база, което е най-бавното темпо на спад от 7 месеца насам. 
 

ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.9124