Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Търговия и инвестиции

30 Ноември 16, 19:39
Номинации за министри на търговията и финансите на САЩ
Стивън Мнучин бивш директор на инвестиционната банка Goldman Sachs (NYSE: GS) обяви, че е номиниран за министър на United States Department of the Treasury, аналог на министерство на финансите в Европа. Във функциите на министерството влизат: определяне и провеждане на икономическата и парична политика на САЩ, регулиране на вноса и износа, контролиране на банковите и финансови организации, събиране на данъци, печатане на банкноти и сечене на монети. 

Банкерът потвърди и номинацията на Уилбър Рос начело на министерството на търговията (United States Department of Commerce).



Уилбър Луис Рос-младши е инвеститор и бивш банкер, известен с преструктуриране на фалирали компании в индустрии като стомана, въглища, телекомуникации, текстил и чуждестранните инвестиции. Той е работил през 70-те г. в NM Rothschild & Sons сега дъщерно дружество на Rothschild & Co (Euronext: РОTH), а в 80-те е работил с Доналд Тръмп като директор в Rothschild & Sons когато казината на Тръмп в Атлантик Сити бяха в затруднено състояние. По-късно след 2000 г. управлява инвестиционния фонд WL Ross & Co създаден от него, който е продаден на Invesco (NYSE: IVZ) през 2006 г. По-късно се занимава със спасяване на затъващи предприяти и индустрии, бил е сътрудник в кабинета на Клинтън, има известни връзки в Русия и е бил съветник на бившият кмет на Ню Йорк - Рудолф Джулиани. 

След напускането на Goldman Sachs - Стивън Мнучин основава RatPac-Dune Entertainment (продуцентска, филмова компания). Основател е на хедж фонда Dune Capital Management инвестирал в 2 проекта на Тръмп, с когото после се съдят известно време. Работил е заедно Джон Полсън, един от малкото които успяха да забогатеят от ипотечната криза от есента на 2007 г., залагайки на нейното започване. Женен е за актрисата Луиз Линтън.



Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1208