Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Банки

20 Ноември 16, 22:06 / Автор: banks.dir.bg
Швейцарски банки обявиха още 300 спящи банкови сметки
Швейцарските банки са добавили днес още 300 имена в сайта на списъка със спящи банкови сметки на техни клиенти, от които нямат вести от 60 години. Това се съобщава в комюнике на асоциация Swissbanking.
 


Сметките на тези лица (физически или юридически) съдържащи най-малко ₣ 500 (швейцарски франка), представляват авоари от около ₣ 8 млн., по изчисления на асоциацията. Днес има около 4000 сметки, възлизащи на десетки милиони швейцарски франкове, както и няколко десетки сейфа. Банките могат да прибавят нови имена в сайта www.dormantaccounts.ch и да премахват онези, които са открити. Притежателите или наследниците на сметки, които не са помръдвали от 60 години, имат 1 година срок да се обявят. При неактивните от над 60 години срокът е 5 години. От създаването на тази платформа през 2015 година швейцарските банки са открили наследниците на около 5 % от публикуваните имена. Ако никой не се обади съответно до 1 или до 5 г., средствата ще станат притежание на Швейцарската конфедерация. Повечето от тези сметки са на името на лица, живеещи в Швейцария или с швейцарско гражданство, но има и имена на италианци, американци, германци, французи и други. Някои титуляри са родени дори през 19-и век и сметките им все още фигурират в списъците на швейцарските банки. Списъкът съдържа и компании, както и десетки спестовни книжки, платими на приносителя, само с идентификационни номера. Въпросът за еврейските авоари, съхранени в швейцарските банки в продължение на десетки години, преди да бъдат върнати в началото на 2000-те години, беше уреден чрез глобално споразумение, подписано през 1998 година между Съединените щати и двете основни швейцарски банки UBS и Crеdit Suisse.
Фиксиране на покачващи се или спадащи лихва за банки и лизингови дружества

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1267