Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Търговия и инвестиции

18 Февруари 15, 18:19
Търговия с ДЦК на Българска Фондова Борса
От година и половина румънският пазар е много активен, а преди десетина дни е стартирал алтернативен пазар, на който се листват start-up и малки и средни предприятия. На борсата в Букурещ се търгуват и държавни ценни книжа.

Д-р Иванчев изрази съжаление, че на БФБ не се търгуват държавни облигации. Той обвини за това БНБ, КФН, БФБ и Централен депозитар, че не желаят това да се случи. Той припомни, че преди 100 години на софийската фондова борса, която реално е започнала да работи през 1918 година, са търгувани държавни облигации. И по право те са били листвани на борсата тогава и е имало вид фючърси - срочни сделки с ДЦК. Сега Българска Фондова Борса се оправдава, че в България няма достатъчно ликвидни ценни книги върху които да се направи синтетичен инструмент. Не може толкова години, след като България е член на ЕС, ние да не търгуваме ДЦК и да нямаме клирингова къща. Не е направена инфраструктурата, която може да бъде изградена за броени месеци. Борсата ще има съвсем друга цена, ако качим и държавните облигации.



Курс финансови, стокови, валутни пазари, персонални инвестиции

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4337