Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Пари

08 Юни 16, 18:29
Adidas AG се завръща в Германия
Adidas AG ще върне част от производството си на обувки в Германия, което не се е случвало от 30 години. След 6 месеца пробен период компанията е решила да започне пълномащабно производство в роботизиран си завод в Бавария. Когато заработи пълноценно, фабриката ще има персонал от само 160 души, като дори те може да бъдат намалени. Компанията обяви, че ще предлага своята първа серия от обувки, произведени от роботи в Германия от 2017.



Съсредоточаването на производството на продуктите на едно място ще позволи оптимизация на бизнеса, опростяване на изключително сложната и раздалечена сега логистика, търговски доставки, съхранение и пласмент. Повишаването на заплащането в страните от третия свят и развитието на роботиката през последните години направиха възможна обратната тенденция. Цялото производство се вмества в малка зала и се свеждат до 6 робота в 2 поточни линии. Едната произвежда подметките, а другата – горната част на спортните обувки. Целият процес по производството на чифт маратонки продължава 5 часа, докато при ръчното производство в страните от Третия свят процесът отнема много повече време. Въпреки първоначалните си сравнително високи цени, роботите биха се изплатили сравнително бързо при производство, тъй като не се нуждаят от заплата, количеството брак ще е много по-малко, могат да работят на 1, 2 или 3 смени без допълнително заплащане и нужда от нов персонал. Adidas AG има подобен завод и в САЩ, като плановете са в двата роботизирани завода да се произвеждат по 1 000 000. спортни обувки годишно за развитите пазари. Капацитетът от 1 млн. е минимална част от общото производство, което през миналата година е 301 млн., но вероятно ще е пробен тест прокарващ пътя за замяна на скъпия и пълен с ''човешки фактори'' персонал с роботи.


ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1009