Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Пари

29 Октомври 16, 19:25
Пазарът на сливания и придобивания в България през първите 6 месеца на 2016 г.
Пазарът на сливания и придобивания в България през първото полугодие на 2016 г. възлиза на 1.075 млрд. лева.



Стойността на сделките съвпада с първото полугодие на 2015 г. За първите 6 месеца са осъществени 22 сделки, като най-активен е секторът на информационните технологии. Там има 6 различни сделки, а при банковите и финансовите услуги има 3 сделки. През първите 6 месеца на 2016 г. стратегическите инвеститори са водещи за активността на пазара. Над 80% от сделките в България са реализирани от стратегически инвеститори.

Стойността на сделките съвпада с първото полугодие на 2015 г. За първите шест месеца са осъществени 22 сделки, като най-активен е секторът на информационните технологии. Там има шест различни сделки, а при банковите и финансовите услуги има три сделки. Средният размер на всички е 25 млн. долара. През първите 6 месеца на 2016 г. стратегическите инвеститори са водещи за активността на пазара. Над 80% от сделките в България са реализирани от стратегически инвеститори.

Традиционно инвеститорите на неголеми пазари като българския са местни компании или частни инвеститори, които познават особеностите на пазара. 45% от сделките имат местен характер, като купувачът и продавачът са български компании. Други 45% от реализираните сделки по сливания и придобивания са входящи и с купувачи, които идват от други страни.

Едва 10% от сделките са изходящи, български инвеститори да купуват компании извън страната. Макар малко този тип сделки са индикативни и поне част от българските компании са в етап на растеж и активно разрастване на операциите.

Това показва M&A Барометърът на одиторската компания EY, който обобщава данните от собствената им база данни с публичните данни на DealWatch, Mergermarket, Capital IQ и Zephyr.



ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

7.332