Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Банки

23 Октомври 16, 18:20
Големите банки в Австралия обявиха бойкот на продукт на Apple Inc.
Apple Pay е критикувана от банките Commonwealth Bank - най-голямата австралийска, мултинационална банкова с клонове в Нова Зеландия, Фиджи, Азия, САЩ и Обединеното кралство (борсов код: CBA), Westpac Banking Corporation (код: WBC), National Australia Bank (код: NAB), Bendigo and Adelaide Bank (код: BEN).Според банките в Австралия, Apple Inc. ще получи ползи от услугата без да прави нищо, за да развие инфраструктурата на безконтактните плащания в Австралия. За да защитят своите финансови интереси представители на банките в страната са подготвили документ от 137-страници до Комисията за защита на конкуренцията и потребителите. Окончателното решение за бойкота над Apple Pay ще бъде взето в рамките на 1 месец. Apple Pay позволява безконтактното плащане в магазините, като смартфоните се използват вместо кредитни карти. Заплащането на покупката става чрез поднасяне на смартфона към терминала PayPass и идентификация на пръстовите отпечатъци.
От Apple Inc. коментираха, че това е картелно поведение на банките и цели ''да смаже конкуренцията'' и да ''създава излишни рискове за сигурността''.
 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1299