Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Търговия и инвестиции

18 Октомври 16, 17:38
Софийска стокова борса и Българска стокова борса се сливат
В началото на 2017 година Българска стокова борса (БСБ) ще се влее в Софийска стокова борса  (ССБ). Права на борсовите членове на Българска стокова борса (БСБ) ще бъдат прехвърлени безвъзмездно в Софийска стокова борса (ССБ).



Двете
борси осъществяват около 99% от борсовата търговия (със зърно и стоки) в България и имат общ оборот от около 600 млн. лева на година. През лятото на 2014 г. бившата вече Русенска стокова борса  АД се премести в София и се преименува на Българска стокова борса АД. Сега точно тя се влива в Софийска стокова борса АД. Трета съществуващата борса  в България, тази в Пловдив, която ТИМ чрез Химимпорт АД и ЦКБ придоби между края на 2007 и края на 2011 г., въпреки, че в началото на 2015 г. бе прекръстена от Пловдивска стокова борса АД на Национална Стокова Борса АД, е с оборот от само няколко милиона лева. 

Първата стокова 
борса в България е основана във Варна през 1910 г. (най-голямата на Балканите). Днес в нейната сграда се помещава щабът на флота.
 
 


ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1031