Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Любопитно

10 Юли 16, 21:36
На днешната дата през 1547 г. във Франция е проведен последния официален дуел
На днешната дата през 1547 г. във Франция е проведен последния официален дуел, след който Анри II забранява дуелите. По него време общия брой само във Франция на дуелите е стигал до 20 000 годишно, често с повече жертви отколкото в някои войни. Следващите столетия дуелите са забранени навсякъде като изчезват последни в Германия в края на 30-те години на 20 век със започване на Втората Световна Война, но те са в много по-безобидна форма.



При немските ученически и студентски дуели, биещите се са защитени като открито остава единствено лицето. После следва шев и кройка в болница, но белезите често оставали за цял живот. На много места може да прочетете, че Парагвай е единствената страна в която дуелите са легални, но това не е вярно. Там те също са забранени, а парагвайците дори се дразнят от европейската и американска глупост писана в медиите, ако ги питате за тия неща.

Забраната през 1547 г. и страха от смъртно наказани за неспазване, променят стила на фехтовката. Дуелиращите често се биели вече нощем, което ги принудило вместо в лявата си ръка да държат кинжал (испанския стил), да държат факла вдигната високо (френския стил).

Дуелите с пистолети вземат най-голям размер в началото на 19 век, особено в Англия и Русия, където се убивали един-друг почти необезпокоявано и се биели не само благородниците, но Кралица Виктория и император Николай I вземат крути мерки и традицията е почти прекратена. Въпреки това, почти до края на 19 и началото на 20 век е имало дуели в Русия и Западна Европа, като често оживелият е бягал после в Швейцария за да се спаси от затвор или смъртна присъда.



Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1182