Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Търговия и инвестиции

12 Октомври 16, 20:33 / Автор: clubz.bg
След горивата - КЗК търси картел в банките и фармацията
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ще търси картел и незаконно договаряне на цени в банките и фармацефтичния бизнес . Започнало е изготвянето на секторни анализи в банковата сфера и фармацевтичния сектор - в доставките на едро и на дребно.
 


Тази седмица Комисията за защита на конкуренцията обвини шест вериги бензиностанции в картел и незаконно договаряне на цени. Това са ''Лукойл България'', ''Еко България'', ''Шел България'', ''ОМВ България'', ''Нис Петрол'' (собственост на ''Газпром'') и ''Петрол''. Веригите са обвинени и в обмен на информация за реализирани обеми продажби (пазарни дялове) и друга пазарна информация за целите на ценовото си сътрудничество. Това поведение има за цел да ограничи конкуренцията в търговията на дребно с бензин и дизел. Антимонополният орган предяви към дружествата обвинения в нарушение по чл. 15 от Закона за защита на конкуренцията и чл. 101 от Договора за функционирането на ЕС. Глобата за подобен род незаконна дейност е 10% от оборота на търговеца за предходната година. 


ИМОТИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1023