Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Пари

08 Октомври 16, 11:01
46% от компаниите в България са получавали искане за подкуп
Огромната корупция в държавната и общинска администрация ограничава възможностите на българските компании. 46 % от тях са получавали искане за подкуп от държавна структура. 80% от компаниите, участвали в анкетата на БТПП, посочват, че исканията за подкуп създават пречки в работата им, а само 2% заявяват, че не са били обект на подобни незаконни практики. В държавната администрация корупцията е 49%, в общинската - 47%, а в неправителствения сектор е 4%.

Винаги, когато нещата зависят от администрацията и където има регулации, се получават ексцесии. Колкото повече законът дава на чиновника право да каже ''да'' или ''не'' без ясни правила има база за корупция.

Някои компании са отхвърлили участието си в проучването на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) с аргумент, че не искат да говорят на тази тема.


 
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1521