Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Търговия и инвестиции

03 Октомври 16, 11:08
Иран освобождава от данъци на инвеститорите в туризма

Иран възнамерява да изгради 300 нови хотела през идните пет години, за да развива туризма в който се очаква да се създадат около 140 000 работни места. Инвеститори, които строят хотели в Иран, ще бъдат освободени от данъци, като всички дейности, свързани с туристическия сектор, ще бъдат 100 % освободени от данъци за период от 5 до 13 г. в зависимост от регионите.



Чуждестранните инвеститори ще имат подкрепата на правителството и няма да има дискриминация между тях и иранските инвестиции. През 2015 г. туризмът беше 7.6 % от БВП на Иран, а през 2016 г. трябва да достигне 9 % от БВП. Броя туристите в Иран през 2015 г. е 5.2 млн. На снимката, строежа на 5 звездните, 130 метрови хотели на Melia International SA (испанска верига, борсов код BMAD: MEL) на брега на Каспийско море. Друг инвеститор в Иран е френската компания AccorHotels (Accor SA, Euronext: AC, LSE: 0H59). В момента в Иран има според данни от май - 768 хотела. Освен на бреговете на Каспийско море Иран има потенциал в Персийския залив, по-малка степен на Индийския океан, разполага с вечно заснежени планини подходящи за ски туризъм и огромно количество културни и исторически паметници. Още не е ясно дали в новите туристически обекти и комплекси ще се сервира алкохол.

ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1109