Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Пари

01 Октомври 16, 13:57
Volkswagen Group може да плати над $ 20 млрд. само в САЩ заради скандала
Volkswagen Group (Volkswagen Aktiengesellschaft) ще плати $ 1.2 млрд. на автокъщи в САЩ, чийто бизнес е пострадал заради скандала. Това предвижда извънсъдебно споразумение, постигнато между двете страни в Сан Франциско. Споразумението трябва да бъде одобрено официално от съдия.



Не се уточнява броят на дилърите на автомобили, които ще получат компенсации от производителя. На търговците на автомобили вече е разрешено да развалят сделки и да подават индивидуален иск срещу компанията.

Volkswagen се задължава да похарчи около $ 10 млрд. за поправка или обратно изкупуване на около 475 000 продадени в САЩ негови коли с 2-литрови дизелови двигатели. Концернът ще плати на собствениците на такива автомобили между $ 5000 и $ 10 000 в зависимост от годината на производство, пробега и други фактори (между $ 2.25 - $ 4.5 млрд.). Volkswagen ще плати и $ 2.7 млрд. за отстраняване на екологичните вреди и ще отпусне $ 2 милиарда долара за разработка на автомобили, които замърсяват околната среда в по-малка степен.



Изготвяне на прогнози, относно бъдещ оборот и печалби на Вашата фирма

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1261