Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Банки

01 Октомври 16, 00:10
Всеки жител на ЕС ще може да открие разплащателна сметка в банка от всяка страна в съюза


Всеки жител на ЕС ще може да открие разплащателна сметка в банка от всяка страна в съюза, без задължително да има постоянен адрес там. От 20 септември всички държави членки приведоха към националното си законодателство ''Директивата за достъп до платежни сметки'', датираща от 2014 г. Банките в ЕС не могат да откажат да открият сметка на лице, което легално пребивава на територията на ЕС. Директивата има ограничения. Преди всичко тя не важи за спестовни депозити или сметки с овърдрафт, а само за разплащателни.

Директивата важи само за страните членки на ЕС.
Швейцария, Норвегия и Княжество Лихтенщайн, които въвеждат много от практиките успоредно с ЕС, в този случай не са приели да спазват тази регулация. Не е ясно и как ще се трансформират правата на нерезидентите, когато (и ако) Великобритания излезе от ЕС. Засега откриването на сметки и издаването на карти от британски банки е възможно.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1012