Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Любопитно

28 Септември 16, 11:04 / Автор: Константин Седельников, ''Московский монитор''
Бойко Борисов замесен в корупция за $ 50 милиона покрай сделка с руснаците
Според ''Московский монитор'', банка ВТБ е дала на българския премиер Бойко Борисов и обкръжението му $ 50 млн., за да си затвори очите пред нередности около сделката за придобиване на БТК (VIVACOM) от Спас Русев. Чрез заплетени машинации контролът върху компанията фактически за сметка на България е не в Спас Русев, а е придобит от топмениджъри на банка ВТБ. Става дума на практика за превземане на една от най-големите компании и телекомуникациите в цялата страна.



Според изданието, мениджърите на ВТБ успели правилно да мотивират Бойко Борисов и обкръжението му, като им позволили да ''натопят човката''. Макар правоохранителните органи на САЩ, Великобритания и дори на Русия извършват собствени разследвания по случая, българските им колеги продължават тихо да бездействат. Когато компетентните органи изровят всичко покрай тази афера, ще избухне международен скандал. Той сериозно ще удари по имиджа не само на ВТБ, но и на България. До 2015 г. и бившият, прогонен от България финансов министър на Борисов - Симеон Дянков, бе в надзорния съвет на руската банка ВТБ, въпреки, че щеше уж ''да пляска руснаците''. 

Пълния текст на руското издание: $ 50 млн для болгарского премьера



Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1233