Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Пари

23 Септември 16, 22:05
69% от американците нямат никакви или имат прекалено малко спестени пари
Според проучване, 69% от американците нямат почти никакви или прекалено малко спестявания, по-малко от $ 1000. 34% нямат никакви спестявания, а 35% имат такива, но по-малки от $ 1000. Тъй като нямат финансов буфер, неочаквани разходи имат потенциал да доведат до печални последствия. Жените в 42% са по-склонни от мъжете с 28%, за да нямат спестявания.



Причината обаче не се корени само в бедност, защото според проучването много от тях имат прекалено малко спестени пари, независимо колко пари печелят. Според вицепрезидентът на финансова компания, обяснението се дължи донякъде и на социалните мрежи. Според него особено по-младото поколение изпитва натиск, като вижда как се справят хората с по-високи доходи и се опитва да им подражава, но без материалното благополучие на първите. Покупките на другите с които се хвалят в мрежите, поставят в стресова ситуация по-лабилните, вместо последните да се опитат да се съсредоточат върху създаване на подходящи спестовни навици. Само 15% имат $ 10 000 или повече, спестил за черни дни или други нужди, но това са по-големите. От поколението ''Милениум'' само за 8% може да се каже същото. Възрастните на 65 или повече години са най-добрите спестители като отчитат спестявания от повече от $ 10 000, но и възрастните са имали много по-дълго време, за да спестят.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.12