Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Пари

23 Септември 16, 12:56
Разследват Google за неплащане на данъци


Goog
le (NASDAQ: GOOG) може да бъдат глобени със сериозен брой пари, след като Индонезия започна разследване срещу компанията за неплатени данъци.



Проверката на дейността на компанията в страната е за последните 5 години, като само за 2015 г. може да бъдат поискани $ 418 млн., ако се окаже, че е избягвала данъци. Данъчната служба твърди, че през миналата година Google Indonesia е платила по-малко от 0.1% от общия си приход и дължимо ДДС. По-голямата част от приходите, генерирани в страната, са дело на офиса на компанията за Югоизточна Азия в Сингапур. Той обаче отказа да бъде одитиран през юни, което принуди данъчната служба да трансформира случая в наказателно разследване. Обикновено отнема 3 години на местната съдебна система да разреши такива казуси. Подобни разследвания ще започнат и срещу други компании, които доставят услуги и съдържание по интернет.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1717