Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Пари

24 Септември 07, 11:51
Валутен спекулант готви £ 70 млн. за имоти в България


Джо Люис е под N=369 с лично богатство от £ 2.8 млрд. в списъка на Forbes за най-богатите хора на планетата и 16-и по богатство британец в списъка на Sunday Times.

Според Sunday Times натрупалия състоянието си от валутни операции преди 15 години милиардер, влага не по-малко от £ 70 млн. във фонда за имоти Bulgarian Property Developments (BPD). Преди седмица Джо Люис купи 7% от акциите на инвестиционната банка Bear Stearns. Милиардерът, който оперира от Бахамските острови, се оказа тайнственият инвеститор зад Windsorville Investments, дружеството, предложило да придобие срещу не по-малко от (р - пенса) 64 за акция листваният на алтернативната лондонска борса AIM - Bulgarian Property Developments (BPD).

Роденият в Източен Лондон, Джо е принуден да напусне училище на 15 години и да помага на семейството в ресторанта на баща си. Като малък откачал табелата на автобусната спирка, за да кара обърканите минувачи да влязат за по едно в кръчмата им. Тази и подобни идеи помагат заведението да стане верига от ресторанти, която той продава през 1979 г. Известно време след това продава луксозни стоки на туристи, след което през 70-те години се захваща с валутна търговия.

Люис прави удара на живота си при атаката срещу британския паунд през 1992 г. и срещу мексиканското песо година по-късно. За него и спекулациите му на валутния пазар обаче се знае много по-малко, отколкото за Джордж Сорос
. Не обича публичност, от 1979 г. живее предимно на Бахамите и все още търгува на валутния пазар.
 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1321