Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Търговия и инвестиции

22 Септември 16, 15:36
AP Moller-Maersk Group се разделя на две


Maersk, базираната в Копенхаген компания номер 1 в света като контейнерен оператор, се разделя на 2, като отделя енергийното си подразделение занимаващо се основно с петрол.



Бизнесът с превози на контейнери на Maersk пострада заради пресищането на корабния, транспортен пазар, което предизвика и ценова война между компаниите в сектора които рекордно сваляха навлата. В същото време, вече близо 2 години цените на петрола се задържат на сравнително ниски нива, което удари и енергийния бизнес на компанията. Въпреки, че акциите на A.P. Møller - Mærsk A/S спаднаха с 38.54 % от март 2015 г. насам, компанията се справя сравнително добре на фона на фалитите в бизнеса.

На 31 август южнокорейската Hanjin Shipping Co. Ltd, също един от най-големите в бизнеса с контейнерните превози, насипните товари и превоза на природен газ, банкрутира, а акциите на компанията се понижиха с 99.827% спрямо януари 2011 г. и с 99.160% спрямо март 2015 г. 


Огромните кораби носят значителен риск


 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1648