Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Любопитно

09 Септември 16, 19:03
Facebook цензурира и изтри най-известната снимка от Войната във Виетнам
Главният редактор на най-големия норвежки вестник Aftenposten обвини създателя на Facebook Марк Зукърбърг в цензура. Това стана, след като Facebook отстрани статия, съдържаща снимката на 9 г. Фан Тхи Ким Фук от 1972 г., когато тя тича по улицата без дрехи след претърпяване на тежки изгаряния от напалм.
 


Фотографът Ник Ут, който направи снимката, спечели през 1973 г. Pulitzer Prize за снимката. Това обаче е било в 1973 г. Днес времената са по-лицемерни. Норвежкият писател Том Егеланд е получил временен бан във Facebook, тъй като в няколко свои послания е пуснал снимката с малката тогава Ким. Еспен Хансен от в. Aftenposten, написа отворено писмо до Зукърбърг, в което обвинява социалната мрежа в отказ да се прави разлика между изображения на злоупотреби с деца и известни военни фотографии.

Скоро от Facebook цензурираха скулптурата на Малката русалка в Копенхаген. В българската версия на Wikipedia снимката на Фан Тхи Ким Фук също е цензурирана и изобщо липсва.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

8.1883