Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Търговия и инвестиции

06 Септември 16, 02:31
Възобновяват полетите между Русия и Египет до дни
Президентът на Египет, фелдмаршал Абдел Фатах ас Сиси е изнесъл реч на срещата на върха на Г-20 в понеделник. Египет подобно на други страни, не е член на групата, но е получил покана за участие от страна членка, в случая от Китай в лицето на китайският президент Си Цзинпин.
 


Президентът на Египет се е срещнал с Владимир Путин, за да обсъдят сътрудничеството особено в енергийния, ядрен сектор и относно Руската индустриална зона в Египет, на Суецкия канал, която трябва да заработи до декември 2018 г. Руската индустриална зона ще заема 20 км2 в източната част на свободната икономическа зона Порт Саид. В района се предвижда изграждането и на пристанище, но преди това в нея ще бъдат инвестирани около $ 4.596 млрд. Двамата са се договорили за изпращане на руска делегация в Египет в рамките на следващите няколко дни, за да се финализират всички необходими технически проучвания и да се възобновят директните полети от Русия до Египет.

На форума Ал-Сиси се срещнал и с Ангела Меркел на която среща е бил обсъждан договора с Международния валутен фонд (МВФ), за заем в размер на $ 12 млрд. за следващите 3 години, с Франсоа Оланд с когото са обсъждани предимно политически въпроси относно палестинско-израелския конфликт и с принц Мохамед бин Салман с когото е обсъдено прехвърлянето на островите Тиран и Санафир под суверенитета на Саудитска Арабия.

Суверенитетa над островите се явяваше предмет на спор между Египет и Саудитска Арабия още от 1950 г. Смяната на контрола над остров Тиран съдържа риск да стане предпоставка за бъдещ конфликт. Египетско-израелският договор от 1979 година определя статута им, като на Тиран има малка база миротворци от ООН, чиято задача е да следят за свободното мореплаване в Акабския залив и използването на островите само за мирни цели. Саудитска Арабия още през април по време на преговорите е изразила желание да спази задълженията по договора межди Израел и Египет от 1973 г., но дали ще го стори, бъдещето ще покаже.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.124