Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Любопитно

23 Август 16, 12:02
Хората вярват сляпо на роботите в опасни ситуации


В извънредни ситуации повечето хора се доверяват повече на роботи, отколкото на писмените инструкции или собствените си преценки и наблюдения, установи изследване на Технологичния институт на Джорджия, в което са участвали 30 студенти доброволци. Машините се считат за по-надеждни. Участниците в експеримента били събрани в малка зала и помолени да изпълнят определена задача. Внезапно се включила противопожарната аларма и се появил дим.



Студентите трябвало да избират – да излязат през вратата, от която са влезли, или през малка задна врата, към която ги насочвал робот. Повечето от студентите (26 от 30) се подчинили на робота, в резултат на което попаднали в безизходица. Двама от доброволците се отказали да участват в експеримента, а други двама останали по местата си. Pioneer P3-AT, носещ специален плакат с надпис ''Робот за извънредни ситуации'', дори не е трябвало да убеждава хората да следват неговите указания. Изследвани са и границите на доверие към роботите. Те имитирали повреда в машината преди началото на експеримента, но студените отново се доверили напълно на робота. При друг експеримент Pioneer P3-AT насочил студентите към тъмна стая, входът за която бил затрупан с мебели, но въпреки това някои от участниците избрали именно този път за спасение. Про лутането си след робота хората са минали и край врата с надпис ''Изход'', но са се доверили на робота. Според изследователите, хората се доверяват повече на роботите, тъй като те са ориентирани към изпълнение на конкретна задача. Подобно поведение е сходно с това на шофьорите, следващи маршрута от навигатор. 

  

ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1155