Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Пари

22 Август 16, 23:01
Монголия обяви кризисно положение
Монголия обяви кризисно положение, а правителството взема мерки за икономии, за да ограничи разходите. Заплатите на някои държавни служители са понижавани с до 60%. Пари, които вече са били отпуснати за купуване на офис обзавеждане, са връщани.



Правителството, което използва вече голяма част от валутните резерви, е изправено пред дългово бреме и изпитва трудности с изплащането на заплатите на държавните служители. В четвъртък централната банка повиши основния лихвен процент до 15%, за да подкрепи местната валута. Валутните резерви на страната са паднали с 68.573 % от 2012 г. насам. Фондовият пазар е паднал с 43.248 %, а местната валута с 58.91 % за същия период. Сриването на цените на суровините, забавянето на икономическия растеж в Китай (който купува над 80% от монголския износ), кризата в Русия и други фактори навредиха на страната. Премиерът обеща да прокара план за действие, съсредоточен около съкращаването на разходите, намаляването на дълга и привличането на чуждестранни инвестиции. Задълженията на Монголия възлизат на около % 5 млрд. Правителството може да се нуждае от помощ от МВФ, представители на който пристигнаха в Улан Батор за разговори миналата седмица.
 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1431