Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Пари

22 Август 16, 21:00 / Автор: Bloomberg
Задълженията за Палмовите острови в Дубай са покрити
Дубайската държавна компания Nakheel Properties, която изпълняваше проекта за палмови острови в морето край Дубай, обяви, че е изплатило задълженията си по ислямските облигации които емитира за да получи финансиране по време на най-голямата си криза. С това се сложи край на дълговата драма, която едва не докара емирството до фалит през 2009 година.



Компанията е изплатила 4.4 милиарда дирхама ($ 1.2 млрд.), за да покрие своето задължение по облигациите, чийто падеж е този месец. Облигациите, с доходност от 10%, са емитирани през 2011 година като част от плана за преструктуриране на дълга на компанията, надхвърлящ $ 16 млрд. Тогава те са раздадени на изпълнители и доставчици по проекта. През 2009 година компанията майка на Nakheel – Dubai World, изправи на нокти (или зарадва - според случая) международните капиталови пазари, като обяви, че може да прекрати плащанията по задължение на стойност от близо $ 25 млрд. Тогава Дубай получи заем от централната банка на Обединените арабски емирства, от още две банки и от Абу Даби с което се спаси от банкрут. След кризата и преструктурирането на дълга, Nakheel успя да натрупа значителни приходи от управлението на хотели, други имоти, както и на един от изкуствените острови – Палм Джумейра.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1496