Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Любопитно

23 Юли 16, 22:00
Facebook изтри най-голямата страница на PEGIDA в социалната мрежа след нападението в Мюнхен, за да пречи на немците да коментират атаката
След атентата в Мюнхен извършен от поне един млад мюсюлманин с ирански произход викащ ''Аллах Акбар'' докато стреля, обявен за нацист от медиите (?), снощи или днес от Фейсбук за да спрат анти-имигрантските настроения в Германия и в опит да наложат цензура над коментари, снимки и клипове с терористите правени от свидетели на терористичния акт, за да се спрат описанията на действителните събития от страна на жертви и очевидци, са изтрили най-голямата група на Пегида с повече от 205 000 последователи.

Днес достъп до страницата на PEGIDA, в която имаше стотици клипове, снимки и над милион коментара по повод последните терористични актове довели до смъртта на мнозина в Германия, не е възможен.
 


Цензурираната страница:
www.facebook.com/pages/PEGIDA/

В момента се трият и други по-големи немски анти-ислямски групи във Facebook, като се оставят само най-малките такива. От wikipedia от днес се дава достъп с активен линк до малка и незначителна група посочена като сайт на PEGIDA, но контролирана от властите в Германия и вероятно създадена от тях. 

Покрай Facebook скоро се разразиха скандали по повод цензурата налагана от компанията. Това не са първите случаи в които се налага цензура на социалната мрежа за да се задава правилната според Facebook политическа линия, да се манипулират новините и настроенията на хората. 

В България през през 2011 година от Facebook само след 2 дни бяха изтрити двете най-големи групи във Фейсбук с по над 80 000 човека, възникнали против корупцията и убийствата в Катуница. 

Против социалната мрежа вече се водят дела за насаждане на омраза против западните ценности и подкрепа на тероризма, а сенатската комисия в САЩ започна разследване по повод цензурата във Фейсбук

От Facebook скоро признаха, че наистина имат специално назначение цензори които да задават политическата линия и да манипулират тълпата която ползва социалната мрежа.
 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4318