Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Пари

22 Юли 16, 03:49
Министерството на правосъдието на САЩ иска да конфискува приходи от филма ''Вълкът от Уолстрийт''


Министерството на правосъдието на САЩ иска да конфискува активи на стойност над $ 1 млрд., в това число имоти, предмети на изкуството и приходи от филма ''Вълкът от Уолстрийт'', придобити с пари, отклонени от държавния инвестиционен фонд на Малайзия - 1MDB (1Malaysia Development Berhad). 1MDB е стратегическа компания, изцяло притежавано от правителството на Малайзия.
 


През 2015 г. излизат публикации в няколко вестника, включително Wall Street Journal, че организацията е била използвана за източване на държавните средства в сметките на премиера Наджиб Разак и хора свързани с него. Средства, отклонени от 1MDB, са използвани за личното облагодетелстване на високопоставени служители и техните семейства, които са купували луксозни имоти в САЩ или са играли хазарт в Лас Вегас и са придобили предмети на изкуството за над $ 200 млн., се казва в съдебните документи по делото. От фонда са присвоени над $ 3.5 млрд., като около $ 1 млрд. от тях са изпрани през банки в САЩ, между които и Goldman Sachs. Разследващите органи няколко държави – Сингапур, Швейцария, Люксембург, Обединеното кралство, Хонг Конг и САЩ, преглеждат паричните потоци от инвестиционния фонд, който е създаден с цел държавно развитие.
 
 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1285