Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Банки

21 Юли 16, 01:12
Libyan Investment Authority (LIA) съди Société Générale
Срещу Société Générale е заведен иск от фонда Libyan Investment Authority (LIA) заради сложни финансови сделки, довели до инвестиционни загуби за $ 2,1 млрд. Освен банката LIA съди либийския бизнесмен Уалид ал-Гами и контролираната от него панамска компания Leinada заради пет спорни сделки, довели до същите загуби.



Либийският фонд твърди, че банката е направила неправомерни плащания за най-малко $ 58 млн. на Leinada заради сделки, сключени през периода 2007 и 2009 година. 

Според LIA плащанията са били по същество подкупи и са били прехвърлени изцяло или частично от Leinada на Гами, който пък бил приятел от детинство на Сейф ал Ислам, синът на Муамар Кадафи. Société Générale настоява да бъде отложен процесът срещу нея, заведен в британския Върховен съд от либийския държавен инвестиционен фонд. Според адвокатите на банката отлагането на делото се налага и заради сложната политическа обстановка в Либия.

Процесът трябва да започне през януари 2017 година, но Société Générale пледира пред Върховния съд в Лондон, че делото трябва да бъде отложено, защото банката се нуждае от повече време да се сдобие с допълнителни документи и други доказателства. Тези документи засягат цялостната дейност на банката в Либия от 2004 до 2014 година.

Делото в Лондон е заведено от името на 2 враждуващи либийски групировки, но сега в страната се появява и трета сила, която претендира да управлява страната и претендира за активите на фонда.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1262