Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Земеделие

26 Декември 05, 17:03
СТО - 2013г. краен срок за селскостопанските субсидии

Световната търговска организация (СТО) предлага постепенното премахване на субсидиите за селскостопанския износ на богатите държави да приключи до края на 2013 г.

Предложението за споразумение между 149-те страни членки се съдържа в проект за заключителна декларация на министерската среща на СТО в Хонконг. Проектът предвижда също така елиминиране на субсидиите върху износа на памук през 2006 г. Развиващите се страни от Г-20 са готови да приемат компромиса, предложен от генералния директор на СТО Паскал Лами, заяви бразилският министър на външните работи Селсу Аморим, координатор на групата, макар да изрази съжаление, че не е била приета датата, за която настояваха, а именно - 2010 г. Съгласието на Г-20 е ключово за окончателното споразумение.

Евентуален напредък по субсидиите за земеделието би могъл да деблокира застоя по останалите проблеми, свързани с промишления сектор и сектора на услугите. Бразилия говори за малки стъпки, докато страните от Западна Африка напротив - оценяват като недостатъчни предложенията в областта на производството на памук.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.304