Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Архив: Публикации / Лондонската борса отхвърли оферта за 3,5 млрд. евро от Nasdaq

Лондонската борса отхвърли оферта за 3,5 млрд. евро от Nasdaq
15.03.06 21:21

Лондонската борса отхвърли оферта за 3,5 млрд. евро от Nasdaq

От LSE считат за неприемливо предложението, с което се предлагат по 950 пенса на акция от компанията


Лондонската фондова борса (LSE) отхвърли неформална оферта за закупуване от Nasdaq на стойност 3,53 млрд. евро.

От LSE считат за неприемливо предложението, с което се предлагат по 950 пенса на акция от компанията, платими изцяло в брой. Тази цена представлява премия от едва 8% от настоящите нива на книжата и офертата на практика подценява потенциала на компанията, както и възможността за постигане на много по-добри условия при сближаване с друга голяма световна борса, уточняват от LSE.

Слухове за интереса на Nasdaq към LSE има още от началото на 2006 г., но ръководството на американската борса тогава ги опроверга. В края на миналата година Лондонската борса отхвърли и предложението на австралийската банка Macquarie, което възлизаше на 2,21 млрд. евро.

От Euronext отказаха коментар за Ройтерс относно плановете за сделки в сектора. Групата, която обединява борсите в Париж, Брюксел, Амстердам и Лисабон, през 2005 г. също имаше намерение да отправи оферта към LSE, но в крайна сметка официално предложение не бе направено. 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1117