Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Архив: Публикации / Почти 6% от БВП на САЩ се формира от чуждестранни компании

Почти 6% от БВП на САЩ се формира от чуждестранни компании
10.03.06 21:27

Според оценки на американското Министерство на търговията \Department of Commerce, през миналата година американските активи на чужди компании са се оценявали на $1.5 трлн. (тяхната пазарна капитализация е в размер на $2.7 трлн.), като техният бизнес е осигурил 5.8% от Брутния вътрешен продукт на САЩ.

За сравнение американските компании притежават активи зад граница на стойност $2.4 трлн. (с пазарна капитализация на тези компании от около $3.3 трлн.), като осигуряват 1.5% до 5% БВП на индустриално развитите държави.

Според оценки на аналитичната компания Bureau of Economic Analysis за 2004 година (последните достъпни данни), чуждестранните собственици притежават не по-малко от 11% от американските компании, работещи в нефинансовия сектор, като дават работа на 5% от трудоспособните американци.

Преобладаващата част (70.6%) от компаниите, които пряко притежават американски бизнес са стъпили в САЩ от Европа. Делът на страните от азиатско-тихоокеанския регион, които са стъпили в САЩ е 14.3%, Латинска Америка - 5.6%, Близкият Изток - 0.5%, Африка - 0.1%. В това число 20% подобни компании идват от Великобритания, по 13% - от Япония и Германия, по 9% - от Франция и Холандия, 8% - от Канада, 7% - от Швейцария и 0.2% - от Израел.

Почти половината (46.8%) от компаниите, притежавани от чужденци действат в сферата на индустриалното производство, 17.25% - в сектора продажби на едро, 5.7% - продажби на дребно, 5.5% - информация, 5.3% - финанси и застраховане, 2.1% - недвижима собственост.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1363