Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Влизането на България в Еврозоната се провали

Влизането на България в Еврозоната се провали
20.11.18 19:49

Автор: Р. Караджов
Влизането на България в Еврозоната се провали

Влизането на България в ERM ІІ и в Европейския банков съюз до края на юли 2019 г. вече е в сферата на фантастиката

България отново изтърва влака заради инфлацията предизвикана от монополите в икономиката, вноса и търговията. Докато цените на петрола засилиха инфлацията в глобален мащаб, на местно ниво ситуацията се влоши за пореден път допълнително от отказа на струващите ни милиони лева годишно, надзорни органи над картели и монополи, водещи до силно изкривяване на пазара, напомпване на потребителската кошница в страната до цени на много хранителни стоки, нелогично по-високи от цените в Западна Европа.

Годишната инфлация в България е на над петгодишен връх, ускорявайки се до 3.7%. Равнището е най-високо от март 2013 г. Увеличението - най-голямо за последните 5 г., е основно заради цените на храните, транспорта, но се запазват и други двигатели на поскъпването, горива, някои услуги, покачването на административните разходи за бизнеса и някои скрити данъци и такси.

image   

ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
  
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1477