Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / UBS очаква спад на акциите на Tesla

UBS очаква спад на акциите на Tesla
02.11.17 15:05
UBS очаква спад на акциите на Tesla

Tesla, Inc. губи пари скоростно



Прогнозит са, че финансовият доклад на компанията за третото тримесечие, ще повлияе негативно върху цената на акциите

Скоростта, с която Tesla, Inc. харчи пари, може да доведе компанията за производство на електромобили до изчерпване на парите с които разполага в рамките на следващите 12 месеца.  Tesla изгори рекордно количество пари през второто тримесечие - около $ 1.2 млрд. - в стремежа си да произведе дългоочаквания модел 3 и покрай батерията си.



Емитирането на облигации от страна на Tesla ще задържи за известно време положението, но според анализаторът на швейцарската UBS AG Колин Ланган, харченето на пари е така агресивно, че той очаква изчерпването им за максимум 4 тримесечия, като към края на 2018 г. компанията има да плаща и дълг от $ 1.5 млрд. При ограничената рентабилност на модела 3, необходимостта от разширяване на инфраструктурата и изграждането на капацитет за модел Y (до края на 2019 г.).

Прогнозите на UBS са, че финансовият доклад на компанията за третото тримесечие, ще повлияе негативно върху цената на акциите и препоръчват продажба или скъсяването им с 12 месечен срок, като очакват спад до $ 185 за акция, което е 42.38 % под сегашното ниво от $ 321.08 на акция.


.

ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.139