Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Писмо от ''Титаник'' за £ 126 000

Писмо от ''Титаник'' за £ 126 000
22.10.17 22:55

Писмо от ''Титаник'' за £ 126 000
 
Henry Aldridge & Son са продавали и други реликви от ''Титаник'' Писмото е продадено за £ 126 000 при първоначални очаквания за £ 80 000

Henry Aldridge & Son успя да продаде на търг в събота в Девицес, графство Уилтшир, писмо писано на ''Титаник'', денононощие (на 13 април 1912 г.) преди сблъсъка с айсберг и намерено в тялото на пътника от 1-ва класа Александър Оскар Ховерсън. Писмото е продадено за £ 126 000 при първоначални очаквания за £ 80 000.

Александър Оскар Холверсън е роден в Минесота, САЩ и е син на ковач от норвежки произход (Холворсен), а майка му е родена в Илинойс. Той е търговец или по-скоро търговски пътник, спечелил пари покрай продажбите на продукцията на Cluett Peabody & Company (мъжки якички и ризи) чиито представител става първо в Бостън, а после в Ню Йорк. Той е бил на почивка в Южна Америка (Буенос Айрес, Аржентина) зaедно със съпругата си Мери, преди да заминат за Англия, където пристигат в Саутхемптън и отсядат в хотел ''Пикадили'' в Лондон. За завръщането си в САЩ г-н и госпожа Холверсън се качват на ''Титаник'' в Саутхемптън като пътници от 1-ва класа, на 10 април 1912 г. Търговецът е писал писмото до майка си, а в него описва впечатленията си от пътуването, кораба, добрата храна, музиката и Джон Джейкъб Астор IV, един от най-богатите хора на планетата тогава, с когото се засичали на палубата за разходки. Съпругата му се качва на спасителна лодка и оцелява, но той остава на борда на ''Титаник''. Тялото му е намерено и е предадено на брат му, който го погребва в гробище в Бронкс. Вдовицата му живее в Ню Йорк и никога не се омъжва. Починала е през 1918 г. и била погребана до съпруга си.

До момента рекорда за писмо от ''Титаник'' бе на друго - писано 8 часа преди сблъсъка и което бе продадено за £ 119 000. Henry Aldridge & Son са продавали и други реликви от ''Титаник'' между които; бисквита от кораба (оценена на £ 8 000), план на кораба оценен на £ 220 000, цигулка за £ 1 (при начална цена от 300 000) принадлежала на един от музикантите, Уолъс Хартли (цигулката е оцеляла в кожен калъф, прикрепен към тялото музиканта) свирили на палубата докато лайнерът потъва и други.

 

ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0723