Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Имотите в София пред спад

Имотите в София пред спад
06.10.17 23:13

Автор: Р. Караджов

Имотите в София пред спад

Едностайните апартаменти в София пред спад от поне € 100 на м2

image

Имотите в София пред спад, след известния застой в цените през лятото

Промените в София, порасналите доходи и падналите лихви доведоха до нов бум в търсенето на апартаменти. Цените на апартаментите се изстреляха бързо нагоре но тази пролет търсенето започна да се свива, а обемите на сделките да се свиват. Тези няколко години на покачване, сделките на пазара на имоти не бяха панически и спекулативни, защото над половината са за собствено ползване, но липсваше основното - чуждите инвестиции, които се свиват все повече и повече в последните години.


Ревизия и на моето виждане за пазара на имоти се промени коренно, след случили се в последните дни събития и появата на данни, които ще са негативни за пазара на имоти в столицата добавяйки се към събития развили се това лято

Липсват в не малка част и вътрешни за стрната ни инвестиции, а София е почти единствения град в който безработицата е ниска и заплатите се качват със сравнително по-бързи темпове. Пазарът обаче дори там, се изчерпва за момента при условие, че разчита основно на вътрешното търсене на имоти в столицата и в малка степен на чужди капитали. Въпреки очакванията в някои инвеститорски среди в България, за известно продължаване в покачването на пазара на имоти в столица, засега ситуацията показва, че корекцията (в София) започнала през март на имотния пазар в София, по-скоро е началото на нова по-силна корекция или спад.

Това означава, че през следващите седмици и месеци ще станем свидетели на спад в цените на едностайните апартаменти (Изчисленията ми са правени на база едностаен апартамент в София) в столицата, първо до около € 670 за м2. (около 10-ти ноември), после до € 640 м2. и до €  600 м2. (първите дни на януари 2018 г.), което е - 18.367 % или в по-лошия вариант, спад до € 505 за м2. - 31.292 % (средата на юни 2018 г.).

 

ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0754