Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Marijuana Index

Marijuana Index
22.09.17 20:33

Автор: Р. Караджов

Marijuana IndexБиковете залагащи на покачване на акциите, са все още повече от мечките

Още няма ясен сигнал обръщане на тренда за спадащия все още комбиниран Marijuana Index на акциите на американски и кандски компании, има някои сигнали, че мечият пазар при марихуаната има шанс да приключи и е добре да се следят от инвеститорите в тези компании. Следващите няколко месеца дават шанс да се оформи дъно на пазара, но дори то е още под въпрос. Марихуана акциите в САЩ продължават спада си, като не дават засега дори малък сигнал за обръщане на тренда. Спада при тях е 54.8 % в рамките на 11 месеца и подминава коефициента 0.618. Вероятно е и преди ноември тази година (2017) да не видим въобще оформяне на дъно при американските акции. Вече имаме обръщане на канадския индекс, но следва да се има предвид, че това обръщане може да е само корективно. При канадските акции индексът се спря на - 40.47 % (под коефициент 0.382) и в момента е оформил двойно дъно, но все още няма никакви по-сигурни сигнали, че то няма да е фалшиво или оформящо бичи капан. Чисто технически притеснителното е и че американският индекс има само 3 възходящи вълни, а канадският въпреки, че на пръв поглед има 5 възходящи има също 3, нещо което е ясно за тези които са ме посещавали за обучение.

image


Акциите на борсово търгувания марихуана фонд Horizons Medical Marijuana Life Sciences ETF, въпреки, че спряха спада си започнал на 11 април и в момента се търгуват в консолидация, също не са дали ясен сигнал за нови бичи пазар, а биковете залагащи на покачване на акциите на фонда, са все още повече от мечките.

  

ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0817