Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Rimac Automobili производител на електромобили създаден в гараж

Rimac Automobili производител на електромобили създаден в гараж
22.09.17 18:12

Автор: Р. Караджов

Rimac Automobili производител на електромобили създаден в гараж

Rimac Automobili, хърватски производител на електромобили създаден в гаражРазработва и произвежда електрически суперавтомобили, задвижващи системи и батерии, със седалище в Света Неделя, малко градче с 1300 - 1400 жители в Хърватия.

Rimac Automobili, хърватски производител на автомобили създаден в гараж преди 10 г. от 19 годишния Мате Римак, който решава, че не си струва да ремонтира старото си BMW E30 с гръмнал двигател и е по-добре да го направи електрическо. При вяка промяна BMW-то става все по-леко и бързо. Когато разбира, че от старата кола не е останало почти нищо решава да построи нов електомобил от нула. Компанията е официално основана през 2009 г. и финансирана главно от бизнес ангели.Разработва и произвежда електрически суперавтомобили, задвижващи системи и батерии, със седалище в Света Неделя (градче с 1300 - 1400 жители), Хърватия. 

Почти всички компоненти се произвеждат от компанията и тя слабо зависи от доставчици, а компанията изпълнява поръчки за компоненти за компании като Applus + IDIADA с които създават спортния автомобил Volar-e, Aston Martin Lagonda Limited и шведската Koenigsegg Automotive AB. Първият модел на Rimac Automobili, Concept One (естествено не с 1, а с 4 електромотора), е най-бързата електрическа кола в света. Автомобилът им имат обхват над 500 км., а зареждането с енергия става за 30 минути. Батериите са разположени на пода, а двигателите ниско, за да има автомобилът нисък център на тежестта. Компанията получи финансиране от € 30 млн. от най-големия производител на акумулатори в Китай - Camel Group Co. Ltd, който се търгува на фондовата борса в Шанхай (SHA:601311). На изпитанията Rimac Concept One печели състезание с Tesla Model S P90D и настоящия флагман на Ferrari - LaFerrari.

Интериорът на Rimac Concept One е изработен от създадената през 1996 г. българска компания за тунинг и автомобилен дизайн - Vilner. 3 милиона от инвестицията на китайската компания ще бъдат вложени в Greyp Bikes (дъщерна компания на Rimac Automobili), която произвежда електрически велосипеди. Rimac Concept One е по-мощен от LaFerrari, ускорява от 0 до 100 за времето нужно на конкурента му да ускори от 0 до 60 и струва € 900 000, по-евтино от колата на Ferrari.ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0816