Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Превратът в Чили

Превратът в Чили
21.09.17 13:37

Автор: Р. Караджов

Превратът в Чили

image


В първите месеци след преврата, всякакви политически партии са забранени


На 11 септември през 1973 г. е извършен е военен преврат в Чили, който сваля ''демократичното'' управление довело страната до инфлация от 508 %, режим на тока, дефицит на елементарни стоки по магазините, включително хранителни, който подобно на днес във Венецуела, може да се купят само на черния пазар.Дори на официалния пазар в магазините, където вече няма почти нищо, цените на основните хранителни стоки се удвояват на всеки 2 месеца. Огромните опашки пред магазините стават обичайни в Сантяго и другите градове в Чили, в резултат на дефицита до който е довела регулацията (над 5000 регулирани стоки) на лявото правителство. ''Социалната политика'' за жилищно настаняване, образование и здравеопазване не успява да помогне на над 20% от чилийците, живеещи в крайна бедност. Бюджетният дефицит само за 3 години е стигнал 55%, а Чили е една експериментална лаборатория за заблудени, леви интелектуални идеи, които преобладават в края на 1960 и началото на 1970-те години, а след пауза от няколко десетилетия и днес. Цари престъпност, а по улиците се бият за леви и десни идеи банди от политически лумпени. Радикалната левица е започнала да се мобилизира за гражданска война и армията извършва преврата, преди тя да е готова.

В първите месеци след преврата, всякакви политически партии са забранени, а най-силно протестиращите ''в защита на демокрация'' - около 3000 политически, политизирани, криминални или криминално-съчувстващи лумпена са унищожени. За арестите е използван закон за контрол над оръжията, въведен от самата левица само година по-рано. Днес в Чили почти няма престъпност, защото както казват самите чилийци, ''Тях ги изтребиха още през 70-те'', а страната е една от водещите в света по жизнен стандарт и качество на живот.

  

ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.096