Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Купонът свърши, гасете лампите!

Купонът свърши, гасете лампите!
17.08.17 18:16

Автор: Р. Караджов

Купонът свърши, гасете лампите!

Ударите по Слънчев Бряг и техния ефект

Отмяната на Solar Summer (вече факт) е далечна светкавица от задаващата се буря

Заплати, наеми, бизнеси и цени на имоти ще падат, ако не се вземат крути мерки и не се изхарчат поне няколко милиона спешно, за да се възстанови разрушеното за броени дни доверие в комплекса и неговите околности. Това обаче няма да се случи, затова какво следва:

Вероятно ще има спад в оборотите на кафенета, ресторанти, оборотите на обслужващите фирми и намаление на цените на леглата в хотелите в региона и наемите на жилища, търговски площи (магазините в Слънчев Бряг, Несебър и Бургас), МОЛ-ове, мебелни магазини, автомобили, летище Бургас и заплатите.Спад от продажбите на яхти, до тези на сувенири. Надеждата на хотелиери подкрепящи промените, че хората от дискотеките и другите заведения ще се преместят в техните хотелски барове, със сигурност няма да се оправдаят* (нещо което вече съм казвал). Българите въпреки че подкрепят масово ''тишината'', ''борбата с мутрите'' (във вид на спиране на музиката) и ''алкохолизираните англичани'', също ще избягват комплекса. Съсипването на икономиката на Слънчев Бряг със сигурност ще засегне туроператорски фирми, търговски и производствени компании, МОЛ-овете, хипермаркетите, хранителната индустрия, медиите (тях не веднага, но със сигурност) и банките отпускали кредити за бизнеса или за имоти в региона. Условията за отпускане на кредити в региона ще се затегнат, а приходите на общините ще слязат.
Разходите за реклама, след първоначалния скок (в първите месеци на кризата бизнесът ще започне да рекламира по-усилено в опит да навакса) ще спаднат силно. 

Ще падне още повече нивото на туристите, а малкото по-заможни туристи които вече идват в България ще се изнесат на по-забавни места. Не купувайте имоти и бизнеси (освен ако не са изцяло за износ) около Бургас и Несебър, а ако имате такъв разкарайте го. Под риск след случващото се са и имотите в София.

* Стоенето за 1 или 2 седмици на едно място е само за бедни битови алкохолици свикнали с махленското си евтино барче

 

ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1937