Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Според съдиите от Върховния касационен съд в България имотът ви е на този който го иска ''повече''

Според съдиите от Върховния касационен съд в България имотът ви е на този който го иска ''повече''
15.08.17 14:35

Според съдиите от Върховния касационен съд в България имотът ви е на този който го иска ''повече''

Имотите в България може да се прехвърлят на трети лица искащи тяхно ползване без знание и разрешение на собственицитеСпоред тълкувателно решение на Върховния касационен съд (ВКС) от 20 юли 2017 г., земеделската земя може по общ ред да се тълкува като вещ и да се отдава като вещ, без знание на собственика. 


Според българския съд (Българският касационен съд покровителства Шaриата) трети лица могат да я преотдават както искат на други лица без разрешение на собственик, съсобственик или наемател които е имал законни отношения с притежателя на имота.

Благодарение на съдиите от заграбването на имоти вече са се възползвали близки с тях и властите. В началото на август, когато е срокът за регистриране на земите, които обработват, десетки собственици на земи, арендатори и земеделски производители от Вълчедръм, община Якимово и Област Враца разбират, че терените, за които имат нотариални актове или договори за наем, са наети от трето лице, като заграбването на имотите им е узаконено от българския съд.

Случаят засяга огромни земеделски площи. През последните седмици техните собственици и арендатори са уведомени, че без да са давали съгласие за това, земите им са отдадени за обработка на 2 фирми. От фирмите твърдят, че операцията по заграбване на чуждата земя е била напълно законна и показват 2 тълкувателни решения на Върховния касационен съд с което правото на обработка на земята и това върху земеделските субсидии се прехвърля към тях, без да има нужда съгласието и знанието на собствениците. Това е възможно след тълкуване от страна на българския съд на Закона за собствеността и ползването на земеделската земя, които дават възможност несобственик да подписва договор за отдаването под наем на земята. Според съдиите всеки може да подпише договор вместо вас и да даде имота ви дългосрочно под наем на когото поиска, може и за символична сума, като ви изхвърли. Договорите са нотариално заверени и вписани.

В последните години България в която частната собственост е обект на тълкуване или неприлагане на закона, буквално се срина в класациите за право на собственост и е след страни като Кения, Мали, Замбия, Доминиканската република и Хондурас. Това е причината за безпрецедентния срив на чужди инвестиции в страната. При липсата на защита на частна собственост, липса на правосъдие и участие на съдиите в измамни схеми, нито един инвеститор не е защитен, че няма да бъде ограбен и това е пределно ясно на бизнеса по света който ни заобикаля като крастави. ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0714