Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Грешката на Ротшилд

Грешката на Ротшилд
01.08.17 21:20

Автор: Р. Караджов

Грешката на РотшилдЗа разлика от Сорос който загуби много пари, Ротшилд само бе кеширал и не откри къси позиции

Началото на март 2016 г. 4-тият барон Ротшилд, председател на Съвета на директорите на RIT Capital Partners plc (Rothschild Investment Trust) изрази песимистични виждания за световната икономика, включително тази на ЕС и САЩ. През 2016 г. световната икономика преживяла лек спад малко преди прогнозата, отбеляза покачване.

До днес Dow Jones се е качил с над 30.286 %, немския индекс DAX с 27.99%, водещият британски индекс FTSE с 20.93%, руския деноминиран във валута RTSI с 21.74%, бразилския Bovespa с 34.32 %, казахстанския KASE с 81.90 % (при непроменен за периода валутен курс), PFTS на Украйна се качи с 19.50 %, а нигерийския NGSEINDX се качи с над 42.21 %, но следва да се има предвид, че нигерийската найра се е обезценила с 98.62% за периода (16.39 % днес), така, че баронът в случая с Нигерия е прав.
 


Някои ще кажат, че Ротшилд ''нарочно говори така, за да заблуди останалите инвеститори и широката, неука публика'', но това е повърхностно мислене, запазено за улицата, имайки се предвид, че управата на RIT Capital Partners plc печели от добро представяне, освен таксите които събира за управление и които никой не би им платил, ако грешат нарочно или случайно, ако се представят зле. За разлика от Сорос който загуби 1 милиард залагайки на мечи пазар, фондът не откри къси позиции, но продаде голяма част от акциите си (тогава), кеширайки в брой в очакване на лоши времена, които не се случиха.

От RIT Capital Partners plc вероятно бързо са взели поука от грешката и са влезли отново на пазара, носейки доходност на инвеститорите си от над 21.69 % на борсата в Лондон, като истерията с Brexit почти не засегнала акциите им.

Зетят на Хилъри Клинтън закри грандиозно губещия си хедж фонд 
 


ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0995