Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Предстои още спад в цените на диамантите

Предстои още спад в цените на диамантите
30.07.17 22:27

Автор: Р. Караджов

Предстои още спад в цените на диамантите



Само тази година спадът в цената на най-масовите диаманти е с малко повече от средно 5 %

В началото на август 2014 г., споменах, че диамантите ги очаква спад в цените, а на фона на спадащите лихви по депозити от последните години и покачващите се пазари на акции и имоти, те са една от неуспешните инвестиции за последните 3 години.



Цените на диамантите са спаднали от началото на август 2014 г. насам с повече от 14.3 % и ги очаква спад от още 8.67 % в следващите месеци преди да забележим някакво покачване в цените им. Само тази година спадът им е с малко повече от средно 5 %, а както винаги малките, масови камъни, влагани в годежните пръстени са загубили най-много от цената си, докато по-големите камъни се обезценяват в по-малка степен. Освен цветовете за които вече съм говорил, модата води и до друга промяна.

Въпреки, че единствените които не са загубили от цените си са по едрите диаманти шлифовани като ''брилянт'' (но над 4 карата), при които дори има съвсем леко покачване в цените, диамантите с квадратна или правоъгълна форма като; ''радиант'', ''принцес'' или ''емералд'', са загубили по-малко като стойност, от по-малките по размери ''брилянти''. 



ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1917