Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Българския туризъм

Българския туризъм
21.07.17 09:38

Автор: Георги Харизанов, fakti.bg
Българския туризъм

Социализмът не е само идеология, а диагноза
Българският туризъм генерира годишни приходи в хазната в размер на 6 милиарда лева, като за 2016 година увеличението на броя туристи, посетили България, е с над 15%.

Ако се запитате много или малко са 6 милиарда лева, нека кажем, че бюджетът на МВР е 1.3 млрд., бюджетът на отбраната – 1.16 млрд., на образованието – 3,35 млрд.  Туризмът като сектор генерира средствата, покриващи разходите за сигурността Ви и за образованието на децата Ви.
 
В следващия момент си пускаме телевизора и оттам започваме да слушаме страховити неща за българския туризъм, изречени от знайни и незнайни експерти и политици, кой от кого по-шумни в сензационните си разкрития за това как всеки момент българския туризъм ще се сгромоляса и изчезне, като преди това обаче сполучливо ни изложи пред чужденците.Тази изтъркана плоча се върти от годините на бума на частната инициатива в туризма по времето на Иван Костов, и продължава да се върти и до ден днешен въпреки че всички, повтарям всички, официални данни я опровергават по смехотворен начин. Всяка следваща година. Да, разбрахме че в Гърция плажовете са безплатни и разбира се - всеки български гражданин е свободен да ги посети, след като там му харесва повече отколкото на Златни пясъци. Само, че статистиката е непоклатима – туристите в България се увеличават. Непрестанно, на фона на музиката от дискотеките. По повод заканите на вицепремиера Валери Симеонов за шума от дискотеките, за миг си представих как вицепремиер на Испания се крие в храстите зад някоя дискотека в Ибиса и мери децибелите, но нека останем сериозни.

А не е ли проблем алкохолния туризъм? Нямам представа, но поне за мен – никакъв. Защо, ще кажете? Ами защото темата с туровете по баровете просто не ме касае. Толкова е просто. Ако този вид туризъм е проблем за предприемачите там, те нямаше да го предлагат. Ако е проблем пък за туристите – те нямаше да го практикуват. Защо обаче трябва де проблем за някой чиновник в София или за някой експерт от несъществуващо НПО? И аз нямам отговор на този въпрос, особено след като приходите от туризъм и броя на туристите непрекъснато нарастват.

Социализмът не е само идеология. Социализмът е диагноза.

Тези, които са свикнали държавата ''безплатно'' да се грижи за всичко, като в това всичко влизат най-вече те самите, продължават да обикалят студиата на телевизиите. Днес искат да отнемат концесия, утре искат да затворят заведение, вдругиден, да оберат мандра. Нищо ново под слънцето.ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1099