Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Двигателят с вътрешно горене ще изчезне до 8 години

Двигателят с вътрешно горене ще изчезне до 8 години
24.05.17 21:25

Автор: vesti.bg

Двигателят с вътрешно горене ще изчезне до 8 години

Моментът на пречупване ще дойде в следващите 2 до 3 годиниВсички моторни превозни средства ще се задвижват на ток, а автомобилните дилърства, както ги познаваме в момента, ще изчезнат

До 8 г. ще спрат продажбите на бензинови или дизелови автомобили, автобуси, камиони и други превозни средства. Целият пазар на превозни средства ще премине към електрификация, което ще доведе до колапс в цените на петрола, както и до колапс на петролната промишленост, вероятно и на някои държави! Тези дръзки твърдения прави професорът по икономика в Университета Стандфорд Тони Себа. Неговият доклад, наречен Rethinking Transportation 2020-2030 предизвиква обриви на част от ръководствата в споменатите индустрии. Неговите очаквания са, че хората ще спрат въобще да шофират, а ще се преориентират към автономни електромобили, чийто експлоатационни разходи са 10 пъти по-евтини спрямо тези на автомобилите с ДВГ.

Само носталгиците ще продължат да разчитат на добре познатия ни в сегашния му вид автомобил, останалите ще се преориентират към наем на автомобили при нужда. Ще стане по-трудно да се открива бензиностанция, резервни части или майстори, които да ремонтират двете хиляди движещи се части в автомобил с двигател с вътрешно горене.Автомобилните дилърства, както ги познаваме в момента, ще изчезнат до 2024 г.
Градовете ще забранят шофьорите. След това забраната ще обхване предградията и накрая цели територии на отделни държави. Ще се наложи вие да платите, за да може да изхвърлите някъде стария си автомобил. Професорът предрича, че цената на петрола ще спадне до $25 за барел. Повечето форми на долбоководен сондаж ще са нерентабилни. Шотландия ще изпадне в затруднение, а още по-силно това ще засегне Русия, Саудитска Арабия, Нигерия, Венецуела. Пред сериозни проблеми ще се изправят Ford, General Motors и германските марки. Те ще се изправят пред избора да произвеждат електромобили с брутално ниска печалба, или да преоткрият себе си като компании, предлагащи услуги подобни на Uber и Lyft. Те ще се окажат в погрешния бизнес. Следващото поколение автомобили ще са „компютри на колела”. Google, Apple и Foxconn ще имат решаващо предимство. Силиконовата долина ще е мястото, където ще се създават автомобилите, а не Детройт, Волфсбург или Тойота Сити. Тези катаклизми в индустрията ще се водят от технологията, а не климатът. Моментът на пречупване ще дойде в следващите 2 до 3 години, когато батериите за електромобилите ще предложат пробег от над 320 км, а цените на електрическите коли ще паднат под $ 30 000. Към 2022 г. евтините електрически коли ще стигнат границата от $ 20 000. След това лавината ще помете всичко по пътя си.

Разходът за изминаване на 1 миля (1.6 км) ще достигне 6.8 цента, което ще направи бензиновите автомобили рядкост. Разходите за застраховки ще спаднат с 90%. Средното американско семейство ще спестява по $ 5 600 на година от избора си на електромобил. Щатското правителство ще губи по $ 50 млрд. годишно от налози върху горивата. Годишните приходи от над $ 10 трилиона по веригите за производство на автомобили и продажба на горива ще спаднат драматично. Exxon-Mobil, Shell и BP може да загубят от 40 до 50% от своите активи.
 


ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1292